Een gids voor het kopen van vers, lokaal Kip Poelier

Kip Poelier

Het fokken van kippen, eenden en kalkoenen is niet alleen een hobby voor achterbuurmannen. Mensen houden hun eigen kippen om verschillende redenen: omdat het goedkoop is, omdat het een geweldige bron van eiwitten is, omdat het lekker smaakt, of gewoon om precies te weten wat er in het vlees zit dat ze eten. Of u nu van plan bent een paar kippen in de achtertuin te houden of een klein commercieel bedrijf wilt opzetten, er zijn bepaalde dingen die u in gedachten moet houden bij de selectie van uw kippen. Er zijn verschillende rassen (standaard en kriel), leeftijden (hennen en hanen), kleuren (wit en geel), en maten (kleiner is over het algemeen gemakkelijker te houden). Als u weet welk type u wilt, wordt uw zoektocht een stuk eenvoudiger.

Kies de juiste soort

De meeste houders van hobbypluimvee houden twee verschillende soorten kippen, de Cornish en de White Rock. De Cornish is een vleestype kip, gefokt om snel te groeien en veel borstvlees te hebben. Dit is de populairste commerciële kip, maar niet de beste keuze voor hobbypluimvee, omdat de hennen niet veel eieren leggen. White Rocks daarentegen zijn minder populair in de handel, omdat het langer duurt voor ze volgroeid zijn en ze niet zo groot of vlezig zijn, maar ze zijn beter geschikt voor hobbypluimvee, omdat de hennen veel eieren leggen. Hoewel de Cornish het populairst is, is de White Rock een goede keuze voor een hobbypluimvee. Ze zijn winterhard, gemakkelijk te houden, en ze produceren veel eieren.

KIPPEN POELIER MET KWALITEITSPRODUCTEN

De beste plaats om uw kippen te kopen is een gerenommeerde poelier die alleen jonge, gezonde kip Poelier verkoopt die zijn grootgebracht met het beste voer en onder de beste omstandigheden. Een goede poelier kan u de geschiedenis van de vogels vertellen, en kan u advies geven over huisvesting en voeding. Als u uw vogels koopt, zorg er dan voor dat ze levendig en actief zijn en schone, heldere ogen hebben. Koop geen vogels waarvan de veren mat zijn of waarvan de kammen (het rode vlezige gedeelte bij hun snavel) vuil zijn. De vogels moeten schone voeten hebben en niet te zwaar of te licht zijn. En het allerbelangrijkste: de vogels moeten fris ruiken, niet muf.

bij een kippen poelier bestelde een hapjespan

Als uw vogel niet in een doos komt (de meeste commerciële vogels komen in speciale geventileerde dozen), doe dan een kleine hoeveelheid voer in een schone gegalvaniseerde stalen pan om het bloed en het slachtafval op te vangen dat in de vogel zal zitten als u hem opensnijdt.

Hoe kies je een goede kip?

Ras – Kies een ras dat goed past bij uw klimaat en het klimaat van degene van wie u de kippen krijgt. Leeftijd – Kippen zijn volwassen genoeg om te worden verwerkt als ze 12 weken oud zijn. De beste kippen zijn die tussen de 16 en 20 weken oud zijn. Als regel geldt dat je kippen ouder dan 24 weken niet moet houden, omdat ze dan taai worden en niet zo goed meer te eten zijn. Grootte – Als algemene regel geldt: hoe kleiner de kip, hoe gemakkelijker ze te houden is. Kleinere kippen hebben minder voer nodig, minder ruimte en minder moeite. Grotere kippen zijn meestal te zwaar om gemakkelijk door een eigenaar van een klein koppel te worden gehanteerd. Misschien wilt u een paar krielkippen houden voor de eieren, omdat dit kleinere vogels zijn. Kleur – Als je witte of gele kippen koopt, kijk dan naar de poten. Donkergekleurde kippen hebben zwarte poten; witgekleurde kippen hebben roze poten.