Indiase Keuken

Indiaas eten Delft

Een van de grootste trends in de voedingsindustrie is tegenwoordig het bewustzijn van de consument. Romige, gekruide en fijn gekookte gerechten zijn zeer gewild bij een groot aantal mensen. De kookkunst van Indiase en regionale keukens is in opmars. De Indiase en regionale keukens worden steeds volwassener en vervangen de traditionele, uniforme regionale keukens in het Verenigd Koninkrijk. Aangezien steeds meer mensen zich bewust worden van hun gezondheid, met name wat zwaarlijvigheid betreft, is de Indiase en regionale keuken een echte aanrader.

Bovendien is de bewuste consument zich steeds meer bewust van het aantal calorieën en de voedingswaarde van het voedsel dat hij of zij eet. Om aan de grote vraag van de groeiende midden- en hogere klasse te voldoen, worden de Indische en regionale keukens steeds gesofisticeerder. Dit blijkt uit het steeds hogere niveau van de diensten die restaurants op dit niveau aan hun steeds groeiende clientèle aanbieden. Indiase en regionale restaurants, die een complexe combinatie van internationale technieken en aanbiedingen bieden, ontwikkelen een verfijning die kan wedijveren met die van hun meer conventionele tegenhangers.

Hoewel ze bekend staan om hun Garneti-gerechten, wint ook de traditionele Rajasthani-keuken aan populariteit. De Garneti keuken combineert het morele met het artistieke element. Een maaltijd moet een mix zijn van de pittige en de subtiele smaken. Garneti wordt traditioneel opgediend in een aardewerken pot met een verslag erop.

Het culturele aspect van koken komt hierin duidelijk naar voren. Terwijl een kipschotel vroeger werd bereid met de meer traditionele kruiden en methoden, darm en gember, wordt het vandaag bereid met een combinatie van kruiden en methoden die zijn geëvolueerd uit de meer Rajasthani kruiden en methoden.

Het eten dat je hier eet is zeer divers. Van puur vegetarische gerechten tot gerechten rijk aan ghee en kokosnoot, de keuze is zo gevarieerd dat het je nooit verveelt. Je kunt een gewoon gerecht met een uniforme garnering krijgen, maar je kunt ook een gerecht met diverse garnituren bestellen en verschillende gerechten met dezelfde of verschillende smaken. Mijn persoonlijke ervaring hier is een geweldige mix van de dan-traditionele curry en het zoetzure item. Mijn vriend bestelde voor beide en kwam terug met hetzelfde commentaar – “Geweldig! ”

Hoewel “high five” en “adulterations” niet bepaald zeldzaam zijn in de Indiase keuken (ik kijk naar u, Kip Tikka Masala), zijn een paar dubbele bodems dat misschien wel. Bedrog is nooit op zijn plaats.

hier is een open brief aan de koks en chef-koks van Indiase restaurants en cafés (Lieve God)

Beste vrienden in de Indische keuken,

Sinds de koloniale tijd, hebben we de kunst van het koken gewaardeerd. Onze vereerde chef-koks hebben ons geholpen grote kansen te overwinnen. Artsen hebben ons geholpen met onze gezondheid. Maar bovenal heeft de Indiase keuken ons geholpen om grote gevechten te voeren tegen de tegenslagen. Zonder de onverschrokken vastberadenheid van onze chef-koks en onze dapperen langs de wegen van India, zouden we nooit de smaken van keukens van over de hele wereld hebben geproefd. Dank u.