Wat zijn de voordelen van noten

noten

De macadamia boom behoort tot dezelfde familie als bonen, vetten en andere peulvruchten. Macadamia’s en noten zijn ook wereldwijd verkrijgbaar.

Macadamianoten zijn relatief licht verteerbaar en rijk aan eiwitten en enkelvoudig onverzadigde vetten. Macadamianoten staan erom bekend een lagere glycemische index te hebben dan andere noten, een factor die gunstig is voor diabetici.

Ze zijn een goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten en dragen bij aan de cardiovasculaire gezondheid. De noten bevatten ook een hoge hoeveelheid selenium, wat gunstig is voor de volksgezondheid.

Studies hebben aangetoond dat mannen en vrouwen die 2 tot 3 porties noten per week consumeren, het risico op borstkanker met 45% verminderen. Dit is belangrijk omdat de macadamianoot grote hoeveelheden vitamine E bevat die als een natuurlijke bescherming tegen de groei van borstkanker fungeert.

De macadamianoot is ook een rijke bron van vitamine B6 en folaat. Deze vitaminen helpen beroerte en andere vormen van dementie te voorkomen. Bovendien helpen ze het centrale zenuwstelsel en de hersenen te ondersteunen en het geheugen te verbeteren.

Noten zijn rijk aan calorieën, maar een portie noten bevat slechts 100 calorieën. Diezelfde portie noten blijkt echter enorme hoeveelheden eiwitten te bevatten. In een grootkorrelige tortilla, een portie chips, of een maaltijd met vleeswaren zitten meestal maar ongeveer 100 calorieën. Een hoge eiwitinname voorziet het lichaam van de broodnodige energie en kan een actievere levensstijl bevorderen.

Voordelen voor de gezondheid:

Ondanks dat noten veel vet bevatten, wegen de voordelen van noten in veel gevallen op tegen de vetten. Ze bevatten rijke hoeveelheden eiwitten en bevatten slechts ongeveer 90 calorieën per portie. Deze voordelen zijn onder andere:

– Energie: Het eiwit in noten, dat rijk is aan tryptofaan, heeft een hoge energiedichtheid. De koolhydraten (en vezels) in noten worden afgebroken en onmiddellijk gebruikt als energiebron; wanneer ze verteerd zijn, worden de aminozuren en vetten opgeslagen in de spier- of vetcellen.

– Langzame afgifte van energie: De aminozuren en vetten in noten vertragen de afgifte van energie uit koolhydraten. Zij verlengen de tijd dat spierweefsels tot op zekere hoogte worden afgebroken.

– carnitine: Het belangrijkste bestanddeel van zowel de carotenoïden als de vitamine E in noten is carnitine. Het menselijk lichaam zet carnitine om in groeihormoon en stofwisselingsproducerende hormonen.

– pro-inflammatoire: Een groot deel van het menselijk lichaam bestaat uit vetcellen. Deze cellen bevinden zich voornamelijk buiten het lichaam in verschillende organen. Deze vetten hebben een ontstekingsbevorderend effect op het lichaam. Een goed voorbeeld is het plaatselijk vet op gewrichten.

– verhoogde HDL: Na een maaltijd produceert het lichaam vrije radicalen. Deze vrije radicalen verhogen het niveau van HDL, het goede cholesterol in het bloed. De vrije radicalen veroorzaken atherosclerose en hartziekten. Een HDL-gehalte van 200 mg/L wordt aanbevolen.

– een beter carnitinegehalte: Het lichaam zet carnitine om in adenosine trifosfaat (ATP). De carnitine wordt voor 70% afgebroken, wat door middel van carnitinetraining kan worden verhoogd.

– een beter stikstofgehalte: De afbraak van eiwitten leidt tot de vorming van urinezuur, dat zich met vrije radicalen verbindt. Dit zuur vermindert het vermogen van het lichaam om insuline te produceren, dat belangrijk is voor de opname en opslag van glucose en koolhydraten.

De belangrijkste factor voor een hoger energieniveau heeft te maken met de concentratie van de vetten en niet zozeer met de hoeveelheden ingenomen voedsel. Hoewel de hoeveelheid voedsel ermee samenhangt, heeft lichaamsbeweging ook een invloed op het energieniveau. Een rustige jogging van 120 minuten heeft hetzelfde effect op het energieniveau als een Big Mac met friet van McDonald’s. Een van de factoren die het energieniveau beïnvloeden, is de hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd. In plaats van een dieetvoeding te consumeren die veel vetten bevat, zou je ook moeten overwegen hoe belangrijk het is om meer eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten in je dieet op te nemen. Er zijn geweldige dieet plannen die er zijn om u te helpen een slanker en gezonder lichaam te krijgen. volg de richtlijnen en u zult resultaten zien.