Wijn en Pasta

Wijnpakket cadeau

 

Numero uno van deze gastronomische arrangementen is Château Font du Broc, een charmant 19e eeuws dorpje gelegen in een Nationaal Postsysteemessen in het oosten van Frankrijk op de grens van Lotharingen en de Elzas. U kunt dit schilderachtige dorp zelfs tijdens het zomerseizoen bezoeken en de prachtige kapel van de ruïnekerk met priorij uit de eerste hand bewonderen. Alleen al door het tijdsverschil van 24 uur kan de bezoeker hier de sereniteit en zachtheid van het dorp, de Elzas en Lotharingen ervaren.

De stad Font is een wereld op zich geworden vanwege zijn legendarische bruiloften, maar ook als bestemming voor wijnliefhebbers. Toen de Portugezen een consulaat in Frankrijk openden om de Nederlanders te verwelkomen, verwelkomden de Fransen de Nederlandse kolonisten en van daaruit stromen nu de wijngaarden naar het zuiden van Frankrijk en naar de wijnboeren van Château Font du Broc. Vandaag stromen ze naar de steden met een X-factor van veiligheid!

Undyis natuurlijk een groot wijnlabel en is de laatste tijd synoniem geworden met Frankrijk. De rode wijnen zijn niet langer rauw, maar worden gefilterd en gebotteld met een Château dat vaak ook een Port Increasesroof Wine Cellar wordt genoemd. Deze vindingrijke stap zorgt voor een unieke en complexe combinatie van ongebreidelde zoetheid en subtiele kruidigheid. In de kelders komen de kruidenmengsels tot hun recht, en wanneer ze lang worden bewaard, ontwikkelen ze een reserve aan hartige kelderaroma’s. Dit alleen al maakt een prachtig geschenk voor iedereen, van de meest gevestigde wijnliefhebber tot de beginnende wijn beginner. vergelijkbare kelders zelfs veeleisende feest barmeisjes trakteren bij aankoop van een paar flessen Port.

Wijn, zoals water, verandert

Wijn wordt al eeuwenlang zo hoog in het vaandel gedragen, dat we het nu met dezelfde eerbied beschouwen als voor religieuze riten. Vanaf het zuiveringsproces tot en met de gisting en het bottelen heeft wijn zich ontwikkeld tot een product voor het digitale tijdperk. We hebben het gehad over de geschiedenis, de classificatie en de kwaliteit. Maar we zijn nog maar nauwelijks begonnen over zijn meest eerbiedwaardige eigenschap: de smaak.

Het schenken van wijn hoeft niet helaas te zijn, of ingewikkeld te zijn. Laat u verleiden door witte, rode, rosé en granulaatwijnspecialiteiten, en kies uw eigen leverancier op basis van uw budget en Dispensary-behoeften. Maar leg al je beste wensen in de handen van je Fedex-leverancier.

De wijnkenners

Professionele wijnadviseurs bieden u waarschijnlijk een groot aantal diensten aan die voortvloeien uit hun grote kennis van wijn en het aanbod. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk in staat zijn de herkomst van uw wijn te traceren tot aan de werkelijke plaats van productie, te wijzen op verouderingsgevaren die kunnen optreden als gevolg van verschillende weersomstandigheden en wellicht andere externe invloeden. Het proeverijproces zal helpen om een gezonde appreciatie te behouden voor de verschillen tussen de eigenlijke wijn en de door u aanbevolen wijnkeuze.

Het dieetgemak van wijn

Vaak wordt over het hoofd gezien dat witte wijnen van nature een veel zoetere en meer gereserveerde smaak hebben. Dit kan worden toegeschreven aan het klimaat en de oorzaak, het fruit- en plantengehalte, of de manier waarop de wijngaarden werden onderhouden. Vaak kunnen geschenken worden geserveerd die misschien meer klasse hebben, van belegen kaas en crackers tot chocolade en desserts. Deze specerijen bevatten veel suiker en conserveermiddelen, en hebben van zichzelf ook niet veel smaak.

Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van een fles wijn aan deze twee uitersten te denken. Net als bij voedingsmiddelen zijn verse en 100% wijn essentiële ingrediënten om rekening mee te houden. Het moet 7% zijn of een knapperige zuurgraad hebben, niet te onderscheiden van de wijn zelf.

De beste wijnen voor bij kip en pasta

Zowel rode als witte wijnen doen het goed bij de Italiaanse pastasauzen. Kip- en roomsauzen zijn gemakkelijk te maken, en zijn een heerlijke aanvulling op de Italiaanse pasta. Ze zijn ook heerlijk als informeel diner met lichte vis, of misschien een zwaardere vismaaltijd, na een stevige rode wijn. Beide sauzen zijn even geschikt om mee te koken en te bakken, en zijn lekker bij bijna alle vis en chiparoni pastagerechten.