Hoe speel je piano?

Piano Den haag

De noot wordt dan bepaald door de plaats waar de hamer de snaar raakt. Sommige piano’s hebben echter twee of meer hamers. Elke hamer kan verschillen in sterkte en werkt op zichzelf. Het geluid dat snaar voor snaar ontstaat, is een iets ander geluid. De piano verandert de dynamiek en de speelinstellingen, zodat de pianist de klank naar eigen inzicht kan aanpassen. Voor de bediening van de verschillende bedieningsorganen kan het nodig zijn een pianodiagram te raadplegen.

Bediening van het toetsenbord

Het toetsenbord heeft witte en zwarte toetsen. Wanneer u met uw vinger op een toets drukt, kan deze door u gekozen toets sluiten of openen. Als de toets wordt ingedrukt, sluit hij door tegen de hamer en de pin te duwen. Als u echter uw vinger weghaalt van de toets, kan deze automatisch opengaan. Uw vingertop moet in de juiste positie zijn om de toets te sluiten of te openen. Daarna moet u onmiddellijk drukken.

Het demperpedaal verandert het geluid dat u voortbrengt wanneer u de door u gekozen melodie speelt. U kunt het bedienen terwijl u speelt door het over de snaren te schuiven. Een snaar die geen demper heeft, wordt aangeslagen wanneer u dit pedaal bespeelt.

De werking van het sustainpedaal is dezelfde als die van het baspedaal. Ze hebben echter een andere klank. De werking van de hoge clef is heel anders dan die van de lage clef. Elke clef werkt anders dan de andere. De hoge clef werkt wat sneller en de hand zwaait heen en weer op het rubber. Er is meer kracht en meer stuiteren. De bassleutel wordt over het algemeen bespeeld door het pedaal en sluit helemaal af, de hand houdt de rubberen greep vast en doet het meeste werk.

Het veranderen van de toets van de piano gebeurt door het indrukken van een zwarte of witte toets. Nadat u op de pianotoets hebt gedrukt, wordt u gevraagd de naam in te voeren van de toets waarnaar u wilt overschakelen.

De noten worden ingesteld afhankelijk van de plaats van de pedalen. Aflopende noten worden aangegeven met een rood kruis.

Midden C en het vinden van de Midden C

De centrale C bevindt zich in het midden van de piano. Hij bevindt zich altijd in de zwarte toetsen. Je linker pink is het topje van je rechterhand en je middelvinger is het streepje.

Op de piano

Een gewone piano heeft 88 witte toetsen en begint dan bij Midden C. Muziek wordt gespeeld door met de rechterhand de witte toetsen aan te slaan. C is altijd de witte toets die het dichtst bij de drempel ligt.

Tabellen

Een tafel wordt gebruikt om bladmuziek op te leggen. Binnenin de piano zijn er acht tafelpoten met elk zes boeken. Naast de boeken bevinden zich drie voetpedalen. Deze pedalen worden gebruikt om de volumes van de boeken te mixen en matchen.

Hou je van muziek?

Heb je iets dat je graag zou willen doen of leren? Ga naar je plaatselijke muziekwinkel en vraag of je mag spelen. Sommige van de docenten zijn gespecialiseerd in het geven vanIndividuele PianolesBeginnende Muzikale Theorieen Pianoles Opties. Hun belangrijkste doel is om de student te werken in meer zelfverzekerdheid, terwijl het leren van beginnende muzikale theorie.

Als u niet wilt dat een instructeur te gebruiken, zijn er een aantal andere middelen. U kunt ofwel gaan naar een muziekwinkel en krijg een boek dat de nummers die je leuk vindt, of ga naar een buurt muziek bibliotheek. Met de vele stijlen van piano muziek in de aanbieding, moet je geen probleem het vinden van muziek om te spelen.